Rondreis ECUADOR
17 dagen - v.a. €2 395 Boek nu

Excursies Rondreis ECUADOR

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden ‘losse’ excursies. Deze excursies zijn facultatief.

Om je een idee te geven van de kosten van deze excursies vermelden we hier de richtbedragen per persoon gebaseerd op de deelname van minimaal 6 deelnemers (tenzij anders vermeld) en de koers van de US dollar van februari 2017. Door koersschommelingen kan de prijs veranderen. De bedragen zijn dus slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld).

Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's. Ter plekke is het mogelijk om de excursies ook in lokale munteenheid te betalen.

Baños - paardrijden

Ter plaatse boekbaar voor € 31

Je begint vanuit Baños te rijden, op elk gewenst moment in de ochtend. Langs de natuurlijke waterglijbanen van Nahuazo rijd je over een secundaire weg waarbij je omgeven wordt door prachtige landschappen en een fantastisch uitzicht op de Tungurahua-vulkaan en het Llanganates N.P.
Ook als je nog nooit paard hebt gereden kun je aan deze tour deelnemen!

Duur: 2 of 4 uur
Inclusief: huur paard, 1 ervaren Engelstalige gids per elke 7 deelnemers.
Exclusief: maaltijden, tips.
Prijs per persoon vanaf minimaal 2 deelnemers

Baños - raften

Ter plaatse boekbaar voor € 42

In ongeveer 40 minuten rijd je vanuit Baños naar de oever van de rivier. Bij aankomst krijg je een korte uitleg van de gids over veiligheid en een instructie hoe je als team de peddel moet gebruiken tijdens stroomversnellingen. Je daalt ongeveer twee uur af, geniet van de prachtige landschappen onderweg, de stroomversnellingen en de adrenaline die dat oplevert! Onderweg maak je een paar korte stops, om foto's te maken en even bij te komen...

Duur: halve dag (in de ochtend of de middag), waarvan 2 uur raften.
Inclusief: transport, materiaal (raft, wet suits) en begeleiding van professionele gids(en).
Exclusief: maaltijden/snacks, water, tips
Neem zwemspullen, zonnebrandcreme, handdoek, korte broek, t-shirt, gympen/sandalen en een zonnebril (met koordje om je nek!) mee.
Prijs per persoon vanaf minimaal 2 deelnemers.

Chimborazo - mountainbiken

Ter plaatse boekbaar voor € 64

Een excursie voor de echte waaghalzen: per mountainbike de helling van de Chimborazo af fietsen!
Je loopt tijdens deze actieve dag eerst 200 meter naar de Whymper schuilplaats (op 5000 meter hoogte). Je zult merken dat je letterlijk de longen uit je lijf loopt op dit ogenschijnlijk kleine stukje! In de hut kun je voor deze prestatie zelfs een stempel in je paspoort krijgen. Na de lunch (met hete coca-thee!), begin je met de spectaculaire afdaling, van 4800 meter tot 2900 meter, een afstand van 38 kilometer. Slechts 8 kilometer is onverharde weg, de rest is geasfalteerd. Onderweg heb je natuurlijk een prachtig uitzicht op de majestueuze Chimborazo boven je en inheemse dorpjes onder je. De gids en een voertuig (in geval van calamiteiten) volgen je onderweg. Vanuit het dorpje San Juan rijd je per auto terug naar Riobamba.

Duur: 2/3 uur voor het fietsen.
Inclusief: vervoer naar Riobamba, fietsverhuur, lunchpakket, entreegeld Chimborazo en lokale gids.
Prijs per persoon bij minder dan 6 deelnemers: 69 euro. 

Ingapirca - entree

Ter plaatse boekbaar voor € 5

Otavalo - excursie inheemse gemeenschappen

Ter plaatse boekbaar voor € 47

Tijdens deze excursie naar een aantal inheemse gemeenschappen, kun je meer leren over de Quichua-bevolking, hun ambachten (weven van tapijten en ander textiel), hun taal, hun instrumenten en nog veel meer. Je brengt daarnaast een kort bezoek aan Cotacachi, de stad die bekend staat om zijn mooie lederwaren. 

Wij werken op deze excursie samen met de gemeenschap van Runa Tupari. Voor meer informatie: www.runatupari.com

Duur: hele dag.
Inclusief: lokale gids, transport, lunch. 

Otavalo - wandeling Cuicocha kratermeer

Ter plaatse boekbaar voor € 34

Het Cuicocha kratermeer bevindt zich in het ecologische reservaat Cotacachi-Cayapas, op een hoogte van 3,064 m. Cotacachi-Cayapas is een "must" voor iedere natuurliefhebber! Ontdek het unieke landschap en de biodiversiteit van dit park. Een grote verscheidenheid aan plantensoorten, waaronder verschillende soorten wilde orchideeën en een veelheid aan vogels, zoals de enorme Andescondor (met veel geluk zie je hem!) kom je tegen. Je loopt rond het meer waarbij je een spectaculair uitzicht hebt op de twee eilanden die zijn gevormd in de oude vulkanische krater. Het meer is zo'n 200 m. diep. Met een heldere hemel kun je zelfs de besneeuwde bergtoppen van de Imbabura, Cayambe, Cotopaxi en natuurlijk Cotacachi zien.

Wij werken op deze excursie samen met de gemeenschap van Runa Tupari. Voor meer informatie: www.runatupari.com

Duur: hele dag.
Inclusief: lokale gids, transport, lunch.

Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.